Regementsgatan 22

Viksäng, Västerås

Välkommen till härliga populära Viksäng och denna fina 3:a belägen en trappa upp. Lägenheten är om hela 79,7 kvadratmeter. Renoverat kök med lite bistrokänsla. Fina ytskikt i hela lägenheten och bland annat vacker fiskbensparkett i vardagsrummet. Inglasad balkong i västerläge. I samband med renovering drogs även ny el i lägenheten. Låg månadsavgift där till och med bredband ingår. Som boende på Viksäng har ni närhet till det mesta. Viksängs centrum finns alldeles intill med matvarubutik, apotek, familjeläkarmottagning mm. Gott om härliga grönområden och kort promenad tar er ner till Mälaren. Nära också till Västerås centrum och bland annat centralstationen. Dit tar ni er med enkelhet både som gående, på cykel eller om ni hellre vill ta bussen. Bussförbindelserna är mycket goda. Denna bostad är belägen i den populära och stabila bostadsrättsföreningen Viksäng nr 1. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
1 950 000 kr
Månadsavgift

2 998 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

79.7 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Björg Danielsen

0735-18 08 70

bjorg@vasterashusohem.se

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Ida Svedberg

0735-18 08 73

ida@vasterashusohem.se

Planlösning

Entré in i välkomnande hall med ljust laminatgolv och ljusa väggar. Renoverat (år 2015) och mysigt kök med bistrokänsla. Här finns gott om arbetsbänkar och förvaringsmöjligheter. Ovanför den långa arbetsbänken är det vit kakel upp till tak. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluft, spishäll samt diskmaskin. Sovrum 1 med ingång från köket. Här finns flera garderober. Laminatgolv och ljusa väggar. Sovrum 2 med laminatgolv, ljusa väggar samt en effektfull fondtapet. Här finns garderober samt även utgång till den inglasade balkongen. Rymligt vardagsrum med gott ljusinsläpp via stort fönsterparti. Smakfull fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. Badrum med delvis kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, handfatskommod, spegelskåp, wc samt även tvättmaskin.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

2 998 kr/mån

inkl. värme, vatten, grundutbud TV & bredband (hushållsel tillkommer)

Energideklaration

Utfört

Utförd: 1/3 2019

Klass

E

Förbrukning

120 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

3 360 kr

Summa

3 360 kr

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Betalas via föreningen som ett tillägg på månadsavierna. Nuvarande ägare har betalat 280 kr/månad.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Förening

Namn

BRF Viksäng Nr 1.

Organisationsnr

778000-1561.

Gatuadress

Box 581.

Postnr

72110.

Ort

VÄSTERÅS.

Om föreningen

Föreningen är medlem i MBF (Mälardalens bostadsrättsförvaltning). Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning. Föreningen innehar fastigheten nr 2 i kv Bataljonen. Nybyggnadsår 1963. I föreningen finns 69 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är belägna i tre separata fyravåningshus runt en innergård med lekplats. Det finns också 3 lokaler, 4 hobbylokaler och 36 garage i föreningen. Under de senaste åren har föreningen gjort en rad större investeringar och underhållsåtgärder: en miljöbod har uppförts, avloppssystemet har setts över och delvis renoverats, samtliga fönster har bytts ut, en lokal har omvandlats till gym, parkeringsplatserna har utökats och nya laddstolpar har satts upp, ytterbelysningen har bytts till LED-ljus, entréerna har försetts med kodlås och tvättstugan kan numera bokas med en app. Trots stora investeringar är ekonomin god och låneskulden låg. Föreningens gym ligger i entréplanet till 36-an, det står ”Föreningslokal” på dörren. Där finns löpband, motionscykel, crosstrainer, roddmaskin, hantlar och annan utrustning. Du får tillgång till gymmet efter att ha betalat årsavgiften och fått en ”blipp” som går till gymmets dörrlås. Årsavgiften är för närvarande på ca 500 kr/per kalenderår och hushåll.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Det finns 36 varmgarage av lite olika storlekar som hyrs ut via föreningen. Dessutom finns 32 P-platser med elstolpe för motorvärmare och elbilsladdning samt uppemot 30 P-platser utan el, varav några är avsedda för besökande. P-platser och garage hyrs ut via föreningen (separat kö). P-plats utan elstolpe kostnad ca 125kr/mån. P-plats med elstolpe kostar ca 250 kr/mån Garage kostar ca 400-550 kr/mån.

Renoveringar

1994: installation av säkerhetsdörrar, inglasning av balkonger. 2014: renovering av tak. 2017-2018: fönsterbyte, relining av stammar. 2018-2019: lokal har renoverats och finns tillgänglig för uthyrning. 2019-2020: kodlås har satts upp på alla ytterdörrar, ny tvättstugebokning, renovering och delvis ombyggnad av lokal på Regementsgatan 38 och 36, installation av el-stolpar för el-bilar. Inga större planerade renoveringar den närmaste tiden.

Tv och bredband

Digital-TV via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2, ingår i månadsavgiften. Möjlighet att ansluta sig till stadsnätet finns, eget abonnemang krävs.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder