Stora gatan 2D

Östermalm, VÄSTERÅS

Letar ni efter er egna lilla oas i city? Då kan denna välplanerade 3:a med inglasad uteplats mot innergården vara det ni söker. På uteplatsen kan ni njuta av härliga middagar med utsikt mot den grönskande innergården. Då är det svårt att tänka sig att man faktiskt befinner sig med citys utbud alldeles intill. Här är det verkligen nära till det mesta man kan önska så som butiker, restauranger och kulturutbud. Mycket nära också till centralstationen så perfekt för pendlaren. Lägenheten är riktigt välplanerad och har kök och vardagsrum i en lagom öppen planlösning. Stort badrum med praktisk tvätthörna med ny tvättmaskin och torktumlare, samt en gäst-wc. Två sovrum varav det större har utgång till den inglasade uteplatsen. Bostaden är belägen i stabila Brf Östertull 1 och här ingår bredband i månadsavgiften! Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Fakta

Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift

4 897 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

395 563 kr

Andelstal

1.52009 %

Rum

3 st

Boarea

79.5 m²

Våningsplan

1 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2009

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Björg Danielsen

0735-18 08 70

bjorg@vasterashusohem.se

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Ida Svedberg

0735-18 08 73

ida@vasterashusohem.se

Interiör

Entré in i rymlig hall med parkettgolv och ljusa väggar. Gott om plats för avhängning av ytterkläder. I inre hall till höger finns flera garderober. Kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Parkettgolv och ljusa väggar även här. Köket har gott om både arbetsytor och förvaring. Här finns kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll och fläkt. Plats för matbord vid fönster. Sovrum 1 med parkettgolv och ljusa väggar. Utanför detta sovrum finns en klädkammare. Sovrum 2 är det större sovrummet. Parkettgolv och ljusa väggar även här. Bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Här finns utgång till den härliga inglasade uteplatsen som har utsikt mot innergården. Rymligt helkaklat badrum med fönster som ger härligt ljusinsläpp. Här finns dusch bakom glasdörrar, handfatskommod, spegelskåp och wc. Utöver detta finns också en praktisk tvätthörna med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Helkaklad gäst-wc med handfat, spegelskåp och wc.

Månadsavgift

4 897 kr/mån

inkl. värme, vatten, Telia Triple play (tv, bredband & IP-telefoni) Sedan 2023-09-01 har föreningen tecknat ett gemensamt elavtal med individuell avläsning. Den förbrukade lägenhetselen debiteras var 3:e månad och kommer då som ett tillägg på månadsavgifts-avin.

Indirekt nettoskuldsättning

395 563 kr

Balkong och uteplats

Inglasad uteplats.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 18/5 2022

Klass

D

Förbrukning

106 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

8 500 kr

Summa

8 500 kr

Sedan 2023-09-01 har föreningen tecknat ett gemensamt elavtal med individuell avläsning. Den förbrukade lägenhetselen debiteras var 3:e månad och kommer då som ett tillägg på månadsavgifts-avin.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

2009

Övriga byggnader

Lägenhetsförråd tillhörande lägenheten finns i källaren.

Förening

Namn

Brf Östertull 1.

Organisationsnr

769614-3788.

Hemsida

https://www.brfostertull1.se/.

Gårdsplats

Grönskande och mycket trevlig innergård med härlig trädgård med bland annat äppelträd, körsbärsträd, vinbärsbuskar, blåbär, smultron, jordgubbar och en del Kryddväxter. Allt detta är till för att smaka på, sköta om och kanske pyssla lite med en del plantering utifrån egna intressen. Det är tillåtet att göra allt detta men prata gärna med någon i styrelsen först, innan ni planterar ut växter. Det finns en Grillplats på innergården som man kan boka.

Om föreningen

Föreningen äger sedan år 2008 fastigheten Ludolf 2 i Västerås Kommun. Fastigheten är bebyggd med tre flerbostadshus i 2-8 våningar med totalt 66 bostadsrättslägenheter. Värdeår 2009. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Total boyta 5 245 m². Husen är belägna i hörnet mellan Stora Gatan och Östra Tullgatan. Fastigheten består av tre hus. Ett ligger med två entréer mot Stora Gatan 2C och 2D. Ett hus ligger på Östra Tullgatan 2 samt ett gårdshus med adressen Östra Tullgatan 4. Föreningen är medlem i MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek för) Västerås. Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning. Föreningen har ett avtal med Mark Fastighet Mälardalen AB gällande fastighetsskötsel. Sedan 2023-09-01 har föreningen tecknat ett gemensamt elavtal med individuell avläsning. Den förbrukade lägenhetselen debiteras var 3:e månad och kommer då som ett tillägg på månadsavgifts-avin.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen innehar totalt 66 bilplatser. Ungefär hälften är belägna i garage under innergården (varmgarage) och hälften i P-Hus Östermalm. (I garaget under innergården är det 14 av platserna som har elbilsladdare) Det finns sammanlagt lika många bilplatser som antalet lägenheter i föreningen. Separat kö till samtliga platser via föreningen. P-plats i garage i varmgaraget/under innergården kostar ca 750 kr/månad och ca 900 för plats med laddning av elbil som används. P-platserna i Östermalmsgaraget kostar ca 400 kr/månad. Det finns även en bokningsbar plats för gäster i varmgaraget.

Renoveringar

Inga större renoveringar planerade den närmaste tiden. Föreningen installerade solceller år 2020.

Tv och bredband

Telia Triple Play som ingår i månadsavgiften. Innefattar grundutbud med tv-kanaler, bredband samt IP-telefoni. Används IP-telefonin så tillkommer kostnad för samtal.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 432 kr. Betalas av Köpare.


Karta


Planlösning


Bilder