Regementsgatan 22

Viksäng, Västerås

Välkommen till Viksäng och denna fina rymliga 3:a om 79 kvadratmeter. Lägenheten är belägen i den populära och ekonomiskt stabila Brf Viksäng nr 1. Föreningen har en riktigt låg belåningsgrad och låga månadsavgifter. Bostaden finner ni bekvämt belägen endast en trappa upp. Nymålade väggar i hela lägenheten. Inte en enda tavla har blivit uppsatt efter målning så här finns minsann inga hål i väggarna. Fina golv i hela lägenhet med bland annat vacker fiskbensparkett i vardagsrummet. Renoverat kök med lite bistrokänsla. Inglasad balkong i västerläge där du kan njuta av kvällssolen. Som boende på Viksäng har ni närhet till det mesta. Viksängs centrum finns alldeles intill med matvarubutik, apotek, familjeläkarmottagning mm. Gott om härliga grönområden och kort promenad tar er ner till Mälaren. Nära också till Västerås centrum och bland annat centralstationen. Dit tar ni er med enkelhet både som gående, på cykel eller om ni hellre vill ta bussen. Bussförbindelserna är mycket goda. . Hoppas vi ses på visning!

Fakta

Utgångspris
1 875 000 kr
Månadsavgift

3 486 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

35 099 kr

Andelstal

1.33605 %

Rum

3 st

Boarea

79.7 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Björg Danielsen

0735-18 08 70

bjorg@vasterashusohem.se

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Ida Svedberg

0735-18 08 73

ida@vasterashusohem.se

Interiör

Entré in i välkomnande hall med ljust laminatgolv och ljusa väggar. Renoverat och mysigt kök (år 2015) med bistrokänsla. Här finns gott om arbetsbänkar och förvaringsmöjligheter. Ovanför den långa arbetsbänken är det vitt kakel upp till tak. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluft, spishäll samt diskmaskin. Sovrum 1 med ingång från köket. Här finns inbyggda garderober. Laminatgolv och ljusa väggar. Sovrum 2 med laminatgolv och målade väggar i rogivande nyans. Här finns garderobslösning samt även utgång till den inglasade balkongen. Rymligt vardagsrum med gott ljusinsläpp via stort fönsterparti. Smakfull fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. Badrum med delvis kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, handfatskommod, spegelskåp, wc samt även tvättmaskin.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

3 486 kr/mån

inkl. värme, vatten, grundutbud TV & bredband (hushållsel tillkommer)

Indirekt nettoskuldsättning

35 099 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen: dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 1/3 2019

Klass

E

Förbrukning

120 kWh/kvm per år

Drift per år

Försäkring

1 200 kr

Elförbrukning

3 000 kr

Summa

4 200 kr

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1963

Förening

Namn

BRF Viksäng Nr 1.

Organisationsnr

778000-1561.

Om föreningen

Föreningen är medlem i MBF (Mälardalens bostadsrättsförvaltning). Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning. Föreningen innehar fastigheten nr 2 i kv Bataljonen. Nybyggnadsår 1963. I föreningen finns 69 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är belägna i tre separata fyravåningshus runt en innergård med lekplats. Det finns också 3 lokaler, 4 hobbylokaler och 36 garage i föreningen. Under de senaste åren har föreningen gjort en rad större investeringar och underhållsåtgärder: en miljöbod har uppförts, avloppssystemet har setts över och delvis renoverats, samtliga fönster har bytts ut, en lokal har omvandlats till gym, parkeringsplatserna har utökats och nya laddstolpar har satts upp, ytterbelysningen har bytts till LED-ljus, entréerna har försetts med kodlås och tvättstugan kan numera bokas med en app. Trots stora investeringar är ekonomin god och låneskulden låg. Föreningens gym ligger i entréplanet till 36-an, det står ”Föreningslokal” på dörren. Där finns löpband, motionscykel, crosstrainer, roddmaskin, hantlar och annan utrustning. Du får tillgång till gymmet efter att ha betalat årsavgiften och fått en ”blipp” som går till gymmets dörrlås. Årsavgiften är för närvarande på ca 500 kr/per kalenderår och hushåll.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

P-platser och garage hyrs ut via föreningen (separat kö). P-platser utan elstolpe kostnad ca 145kr/mån. (29 platser) P-plats med elstolpe/laddplats för elbil kostar ca 290 kr/mån (32 st) Nyttjas laddplats för elbil tillkommer 250 kr/mån som schablonbelopp. Vid årets slut regleras den faktiska förbrukningen. 36 Varmgarageplatser. ca 520-600 kr/mån. F.n. kö.

Renoveringar

1994: installation av säkerhetsdörrar, inglasning av balkonger. 2014: renovering av tak. 2017-2018: fönsterbyte, relining av stammar. 2018-2019: lokal har renoverats och finns tillgänglig för uthyrning. 2019-2020: kodlås har satts upp på alla ytterdörrar, ny tvättstugebokning, renovering och delvis ombyggnad av lokal på Regementsgatan 38 och 36, installation av el-stolpar för el-bilar. 2021: Tvättstugan renoverad. 2023: Belysning utbytt till LED-belysning i gemensamma utrymmen. 2023: Filmning och spolning av stammar. Förbättringsåtgärder där det behövdes.

Tv och bredband

Digital-TV via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2, ingår i månadsavgiften. Möjlighet att ansluta sig till stadsnätet finns, eget abonnemang krävs.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 432 kr. Betalas av Köpare.


Karta


Planlösning


Bilder