Konvaljvägen 14

Gångholmen, VÄSTERÅS

NYTT PRIS OCH UPPDATERADE DRIFSTKOSTNADER beräknat för 2023. I sjö- och naturnära Gångholmen strax innan Tidö-Lindö finner ni detta charmiga ställe. Här finns många plus: Stuga om ca 50 kvadratmeter med kommunalt vatten och avlopp indraget år 2022, stort dubbelgarage om drygt 80 kvadratmeter med 3-fas el. Utöver det nybyggd gäststuga, ytterligare garage/förråd samt paviljong för mysiga sommarkvällar. Belägen på arrenderad mark så observera att det ej är möjligt att ta ett vanligt bolån för köpet. Går att nyttja som både fritidshus och permanentbostad. Uppdaterade driftskostnader för år 2023! Här har du naturen alldeles utanför knuten samtidigt som det är nära till Västerås centrala delar. Varmt välkomna på visning!

Visningar

  • 6
    juni
    tisdag
    Endast bokad visning.! Välkomna att boka Er

Fakta

Utgångspris
750 000 kr
Fast.beteckning:

del av Gångholmen 1:1

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

50 m²

Tomtarea

2 004 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Björg Danielsen

0735-18 08 70

bjorg@vasterashusohem.se

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Ida Svedberg

0735-18 08 73

ida@vasterashusohem.se

Planlösning

Entré in i hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finns lucka upp till vind. WC samt en separat dusch med duschkabin med ingång från hallen. Mysigt litet kök med gott om förvaringsmöjligheter. Här finns vedspis och spis (2021). (Vedspisen är fungerande men man får i dagsläget inte elda i den då överskåpen sitter för nära.) Vardagsrum med gott ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Här finns öppen spis med Keddy spiskassett som ger god värme. Sovrum som idag är tvådelat. Perfekt att använda den första delen som t.ex. arbetshörna eller till klädförvaring. Här finns utgång till altan och tomten. Längre in finns mysig sovdel med plats för dubbelsäng.

Tomt

Arrendemarken tillhör fastigheten Västerås Gångholmen 1:1 som upplåter ca. 40 st arrenderätter i området. Nytt arrendeavtal från och med 2023-05-01 som då gäller i 10 år (5+5 år) är tecknat av nuvarande ägare: Dom första fem åren är arrendekostnad 26 000 kr/ år. Efterföljande fem år arrendekostnad 28 000 kr/år. Arrendeavtalet tas normalt sett över av nya ägarna efter godkännande av jordägaren. Området Gångholmen har en stugförening för alla som arrenderar. Föreningen bistår gärna med information och råd. Medlemskapet kostar 75 kr/år.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten & avlopp.

Elektricitet

Förbrukning

11 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 104 kr

Vatten/avlopp

4 500 kr

Elförbrukning

16 000 kr

Renhållning

1 932 kr

Summa

25 536 kr

Arrende

Avgift
26 000 kr

Närområde

Ca 15-20 minuters bilväg från Västerås finner ni trevliga Gångholmen som ligger vid Mälaren och Asköfjärden. Nära Tidö-Lindö och inte långt från Askövikens naturreservat. Området omfattar många fritidshus men flera har valt att bo där året runt. Nära till vattnet om ni vill ta er ett dopp eller kanske en båttur. Gångholmen har ett rikt djurliv med bl.a. rådjur, dovhjort, vildsvin, bäver och gott om fåglar, då Askövikens naturreservat ligger intill. Goda bussförbindelser till Västerås centrum.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Fasad

Tegel/trä

Grund

Torpargrund

Uppvärmning

Direktverkande el + kamin + luftvärmepump

Tak

Tegel

Fönster

2-glas

Renoveringar

Kommunalt vatten och avlopp indraget år 2022. I samband med det installerades ny duschblandare. Varmvattenberedare i köket 15 l. Ny diskbänk och blandare. Nya proppskåp med jordfelsbrytare i huset och dubbelgaraget.

Övrig byggnader

Stort dubbelgarage om hela ca 80 kvm. 3-fas el finns indragen. Mindre garage/förråd. Smörjbrygga Vedbod Paviljong Gäststuga nybyggd (ej färdigställd). Nuvarande ägare hade planerat att göra en tvättstuga samt dusch i 1/3 av denna stuga. Våtrumsgolv, tvättmaskin och duschväggar finns att överta för den köpare som önskar.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder